Főoldal / Kelt tészták / Hűtőben kelt házi kenyér

Hűtőben kelt házi kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hűtőben kelt házi kenyér

Hűtőben kelt házi kenyér

Hozzávalók:

(1 bögre = 2,5 dl)

  • 5 bögre finomliszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 2 ek. étolaj
  • 2 tk. só
  • 1 cs. szárított élesztő (11 gramm)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tésztát nem kell dagasztani.

A lisztet összekeverjük az élesztővel, majd belekeverjük a sót. Majd a vizet és az olajat is hozzáadva, gyorsan összeállítjuk a tésztát.
Tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Reggel kissé átgyúrjuk és tetszés szerint formázzuk.

Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
Vízzel lespricceljük, és rátesszük a tál tetejét.

A sütőt 240 fokra bekapcsoljuk, és betesszük az edényt a még hideg sütőbe.
Amikor eléri a hőfokot, még kb 60 percig sütjük.

Kivesszük, újból lespricceljük a tetejét a vízzel és még jó 10 percig visszatesszük a sütőbe.

Sütő függő,ajánlatos ellenőrizni,hogy a közepe átsült-e. Ha az alját megkocogtatva kongó hangja van, belül is átsült.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére