Főoldal / Levesek / Palóc gulyás vajgaluskával

Palóc gulyás vajgaluskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palóc gulyás vajgaluskával

Palóc gulyás vajgaluskával

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • só, bors, köménymag, pirospaprika
  • 3 db babérlevél
  • tálaláshoz tejföl (én nem szoktam habarni)
  • pici ecet (esetleg tárkonyecet)

Vajgaluska hozzávalói:

  • 2-3 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • pici só
  • liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, és fokhagymával ízesítjük. Felöntjük egy pici vízzel és fedő alatt pároljuk. A vizet mindig kis adagokban pótoljuk.

Beletesszük a babérlevelet is, és ha a hús félig megpuhult  a felkockázott fehér és sárgarépát. Kicsit később a darabolt zöldbabot és a krumplit is beletesszük. (Ha konzerv babot vagy fagyasztottat használunk azt később tegyük bele, mert hamar kész van.)

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A vajgaluska hozzávalóit elkeverjük, és a főzés vége felé a levesbe szaggatjuk. Aki úgy szereti, az habarja be a végén. (Én nem szoktam tejföllel behabarni, hanem mindenki a tányérjába tesz annyi tejfölt és ecetet, ahogy szereti).

Nagyon tartalmas leves, friss bagett sült hozzá, és mindenki degeszre ette magát.

Tipp / megjegyzés:
Ha jól tudom, az igazi palócgulyás ürühúsból készül, hát az nekem momentán nem volt, így maradt a marha.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére