Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Sertés ételek / Rakott káposzta darált hússal tejföllel sajttal

Rakott káposzta darált hússal tejföllel sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott káposzta darált hússal tejföllel sajttal

Rakott káposzta darált hússal tejföllel sajttal

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 pohár rizs
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • 4 db babérlevél
  • 2 db chili paprika
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tejföl
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt (trappista és füstölt)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménnyel, (aki akarja, locsolhat rá kevés ecetet), és 10 percig párolom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a darált húst, és kifehéredésig pirítom, beleteszem egy keverőtálba.

A serpenyőben megpirítom a rizst, adok hozzá vegetát, felengedem vízzel, és félig megfőzöm. Hozzáadom a húshoz, ütök bele egy tojást, fűszerezem, és jól összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, elterítem rajta a káposzta felét, erre hús és rizs keverékét, aprított chili paprikát, majd a káposzta másik felét.

A káposztákra rakok babérlevelet. Majd bőségesen kanalazok rá tejfölt, megszórom a kakukkfűvel.

Végül rászórom a reszelt sajtokat, meghintem zsemlemorzsával.

Lefedem egy fóliával , és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 45 percig sütöm.

Végül leveszem róla a fóliát és aranybarnára sütöm grill fokozaton.

Tipp / megjegyzés:
Friss káposztából készült, savanyítottból télen szoktam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére