Főoldal / Kelt tészták / Blini kapros tejföllel és pácolt füstölt lazaccal

Blini kapros tejföllel és pácolt füstölt lazaccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Blini kapros tejföllel és pácolt füstölt lazaccal

Blini kapros tejföllel és pácolt füstölt lazaccal

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt (a fele lehet hajdinaliszt)
  • 3 tojás
  • 125 ml tej
  • 125 ml tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk só
  • kevés olaj a sütéshez
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kisebb csokor kapor
  • só, bors
  • 20 dkg pácolt füstölt lazac
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olvasztott vajat. Belekeverjük a lisztet, a sót, a tojások sárgáját és 20 percet pihentetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előzőleg jól összekevert tésztába forgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a tésztából evőkanálnyi kupacokat teszünk bele. Tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk. Világosra sütjük mindkét oldalát és melegen tartjuk, amíg mindet kisütjük.

A tejfölt összekeverjük az apróra vágott kaporral, majd sózzuk, borsozzuk. A blini tetejét megkenjük a kapros tejföllel és egy darabka lazacot helyezünk rá.

Tipp / megjegyzés:
Jó kis vendégváró, amivel nem lehet nagyon mellélőni, hiszen csak ki kell pakolni az asztalra a feltéteket és mindenki azzal ízesítheti, amihez éppen kedve tartja.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére