Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Májas gombás csirkemell

Májas gombás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Májas gombás csirkemell

Májas gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • majoránna

A töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg gomba
  • kaliforniai paprika
  • petrezselyem
  • 2 sertés májkrém
  • fél dl olaj

A tetejére:

  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A filézett csirkemellet annyi vízben hogy ellepje sóval és egész vöröshagymával megfőzzük.
Amikor már puha a csirkemell akkor kihűtjük és egyforma szeletekre felvágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát és az apróra vágott gombát az olajban üvegesre pároljuk majd lehűtjük.

A zsemléket a tejbe beáztatjuk. Majd kinyomkodjuk és összekeverjük a májkrémmel, az apróra vágott petrezselyemmel, az apróra vágott kaliforniai paprikával, és a megpárolt gombával és vöröshagymával.
Az egészet jól összedolgozzuk sóval borssal majorannával ízesítjük.

Ezzel a töltelékkel a hús szeleteket betöltjük. Mégpedig úgy, hogy egymás mellé tesszük a szeleteket. Egy szelet hús, egy adag töltelék, majd megint hús megint töltelék, ezt addig folytatjuk amíg a hús és töltelék tart. A végén a hústűvel összefogjuk, hogy ne essen szét.

A tejfölt tojással összekeverjük, a hús tetejére simítjuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt szeleteljük.

Hidegtálakra is tökéletes.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére