Főoldal / Desszertek / Dán kuglóf

Dán kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dán kuglóf

Dán kuglóf 1

Hozzávalók:

  • 25 deka cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 5 kanál víz
  • 1 deci étolaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 kanál kakaópor
  • aszalt gyümölcs
  • 4 tojás fehérje
  • 25 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor

Csokimáz a bevonáshoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 4 tojás sárgájával 5 deka cukrot  habosra kikeverünk. Majd hozzáadunk 5 kanál vizet, 1 deci olajat. Jól kikeverjük és a masszát 2 felé osztjuk.

Az egyikbe kakaóport, a másikba 1 citrom levét és héját keverjük.

Apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat teszünk mint a csokoládés, mind a citromos masszához.

A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a 2 masszába egyformán elosztjuk.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kettéosztjuk, majd lazán a masszákhoz keverjük. (Lazán, hogy a fehérjehab minél kevésbé törjön össze)

A kuglóf formát jól kikenjük margarinnal, és meghintjük morzsával.

A masszát felváltva beleöntjük, hogy miután megsült szép mintás legyen a kuglóf.

170 fokon tűpróbáig sütjük.

A csokit, az olajjal, a margarinnal, gőz felett felolvasztjuk és a kihűlt kuglóf tetejét a csokimázzal leöntjük.

Pörkölt mogyoróval megszórva díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A dán kuglóf kevert tésztából készül, aszalt gyümölcsökkel dúsított, csokoládéval leöntött sütemény. A tésztába keverhetünk diót, mogyorót, mandulát is.

Dán kuglóf 4.14/5 (28 értékelés)

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére