Zabfalatkák

Zabfalatkák

Zabfalatkák

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg mandula vagy dió
  • 12,5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 12,5 dkg cukor vagy Xilit
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 maréknyi aszalt áfonya vízbe beáztatva, lecsepegtetve.
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Megvárjuk míg a pehely teljesen megpuhul, ez attól függ mennyire száraz a pehely. Ha jól beitta a nedvességet, akkor nedves kézzel diónyi golyókat formázzunk belőle.

Papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a képen látható módon.  180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

Nem kell megijedni ha esetleg elterül, ezért kell egymástól távolabb tenni. Dobozban tárolva hetekig eláll.

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére