Zabfalatkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabfalatkák

Zabfalatkák

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg mandula vagy dió
  • 12,5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 12,5 dkg cukor vagy Xilit
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 maréknyi aszalt áfonya vízbe beáztatva, lecsepegtetve.
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Megvárjuk míg a pehely teljesen megpuhul, ez attól függ mennyire száraz a pehely. Ha jól beitta a nedvességet, akkor nedves kézzel diónyi golyókat formázzunk belőle.

Papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a képen látható módon.  180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

Nem kell megijedni ha esetleg elterül, ezért kell egymástól távolabb tenni. Dobozban tárolva hetekig eláll.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére