Főoldal / Egytálételek / Csülkös-babos egytál

Csülkös-babos egytál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csülkös-babos egytál

Csülkös-babos egytál

Hozzávalók:

  • 1 kg száraz tarkabab
  • 60 dkg sertéscsülök
  • 3 fej hagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 400 g konzerv hámozott paradicsom
  • 40 dkg reszelt tarhonya
  • 1 kanál ecet
  • zsír vagy étolaj
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • 1-2 csili ízlés szerint
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-5000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt feltesszük főni.

Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben elkészítjük a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk, majd fehéredésig pirítjuk benne a felkockázott bőrös csülköt. A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzátesszük, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Elkeverjük benne az őrölt paprikát is.

Közben a bab is megpuhul, így azt leszűrjük és összeforgatjuk az elkészült pörkölttel. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd ezt is hozzáöntjük, és addig főzzük, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, és megpuhul.

Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz az étel.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére