Főoldal / Sertés ételek / Gombás rakott karaj és töltött gombafejek

Gombás rakott karaj és töltött gombafejek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás rakott karaj és töltött gombafejek

Gombás rakott karaj és töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karaj
  • 4 db zsemle (vízbe áztatott)
  • 3 db tojás (főtt)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 1 db kisebb fej vörös hagyma
  • kevés olaj
  • 0,5 kg gomba (aprítón darálva)
  • 0,5 kg gomba (egybe)
  • só (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.

Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.

Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott megdinsztelt hagymát, a sót, az ételízesítőt, a borsót, az aprítót gombát, a 2 db felvert tojást és végül a kakukkfüvet, és az egészet alaposan összekeverjük.

A tepsi alját vékonyan kiolajozzuk és bele helyezzük a karajszeleteket, majd halmokat teszünk rá a gombás masszából. A maradék masszával megtöltjük az egész gombafejeket.

Tepsit letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Mikor megsült, az alufóliát levesszük róla és a húst, valamint a gombafejeket megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük sülni, de csak annyi időre, hogy ráolvadjon a sajt.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

 

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére