Főoldal / Egytálételek / Virslitorta

Virslitorta

Virslitorta

Virslitorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin 
  • 1/2 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 3 pár virsli
  • 15dkg kolozsvári szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 felvert tojás
  • só, bors

A forma kikenéséhez:

  • zsír
  • liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára  a hűtőbe tesszük.

Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk.

A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a felkarikázott virslivel és a langyosra hűlt hagymás szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett formába tesszük.

Az összekevert töltelékmasszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.


Szólj hozzá!

A lap tetejére