Főoldal / Italok / Klasszikus forralt bor

Klasszikus forralt bor

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Klasszikus forralt bor

Klasszikus forralt bor

Hozzávalók:

  • 1 l vörös vagy fehérbor
  • 8 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • két szegfűbors
  • fél citrom
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A bort és a többi hozzávalót (a citrom kivételével) összeöntjük, majd forráspontig hevítjük. (ne forraljuk, mert az árt a bor aromájának) Majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha tél, akkor meleg ital, ha meleg ital, akkor FORRALT BOR :)

Eredete:
A régi időkben a bor gyakran megsavanyodott, amit felforraltak, fűszereztek és újra fogyaszthatóvá vált ez által.
A forralt bor egy speciális fajtája a glogg, ezt az északi területek országaiban fogyasztják. Itt a vörösborhoz ízesítésként cukrot, szegfűszeget, és fahéjat adnak.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére