Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás hús vele sült burgonyával

Fokhagymás hús vele sült burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás hús vele sült burgonyával

Fokhagymás hús vele sült burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 szál oldalas
  • 1 kg burgonya
  • fokhagyma, és fokhagymapor
  • olaj
  • víz
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén több darabba elvágjuk. A burgonyát meghámozzuk, a tepsit beolajozzuk,és fél pohár vizet öntünk bele. Rátesszük a megmosott nagyobb darabokra vágott burgonyát. A húst befűszerezzük, sóval, fokhagymával, fokhagymaporral, majd a burgonyára tesszük.

Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben készre pároljuk, fél időben megforgatjuk a húst és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, hogy a hús megpiruljon.

Friss salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A burgonyánk is finom fokhagymás lesz, átveszi az ízeket.Tehetünk közé, bacon szeleteket is.

Fokhagymás hús vele sült burgonyával 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére