Főoldal / Levesek / Palócleves Tündi konyhájából

Palócleves Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palócleves Tündi konyhájából

Palócleves Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • kb. 40 dkg burgonya
  • kb. 45 dkg sárga hüvelyű zöldbab
  • 2 levél babérlevél
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • kapor (ízlés szerint)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő (lehetőleg házi)
  • só (ízlés szerint)
  • 2-3 ek. tejföl
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra felvágott hagymát. Majd rá szórjuk a fűszerpaprikát és beletesszük a megmosott, felkockázott húst. Összekeverjük és addig keverjük- főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.

Amikor már a hús félig megpuhult beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát, és a sárga hüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
Ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, az őrölt fekete borsot, az őrölt köményt, a fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.

Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet hozzáadunk., Jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.

Mentés

Mentés

Mentés

Palócleves Tündi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére