Főoldal / Desszertek / Áfonyás vaníliás intelligens krémes

Áfonyás vaníliás intelligens krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás vaníliás intelligens krémes

Áfonyás vaníliás intelligens krémes 1

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss áfonya
  • 4 tojás
  • 1 ek. víz
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 11,5 dkg liszt
  • 0,5 l tej (szobahőmérsékletű)
  • 2 rúd vanília
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral és az evőkanál vízzel. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat is, és tovább verjük. A lisztet és a vaníliarudak belsejét is beletesszük, majd végül a szobahőmérsékletű tejet is.
Simára keverjük a masszát. Egy másik tálban felverjük a tojások fehérjét, majd lazán a masszához keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.

Egy magas-falú pite vagy egy 20×20 cm-es tepsi alján szétterítjük az áfonyát, majd ráöntjük a masszát.
(fontos, hogy a forma magas legyen, mert akkor lesz szép réteges a sütemény. Kapcsos tortaforma nem jó, mert abból kifolyik a massza.)

A süteményt 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 1 órát sütjük. (légkeveréssel)

Nem szabad folyósnak lennie, de hűlés közben még szilárdulni fog. Legalább 3 órát, vagy egy egész éjszakát hűtőbe tesszük.

Ha kihűlt, remekül lehet szeletelni, porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére