Áfonyás vaníliás intelligens krémes
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral és az evőkanál vízzel. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat is, és tovább verjük. A lisztet és a vaníliarudak belsejét is beletesszük, majd végül a szobahőmérsékletű tejet is.
Simára keverjük a masszát. Egy másik tálban felverjük a tojások fehérjét, majd lazán a masszához keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
Egy magas-falú pite vagy egy 20×20 cm-es tepsi alján szétterítjük az áfonyát, majd ráöntjük a masszát.
(fontos, hogy a forma magas legyen, mert akkor lesz szép réteges a sütemény. Kapcsos tortaforma nem jó, mert abból kifolyik a massza.)
A süteményt 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 1 órát sütjük. (légkeveréssel)
Nem szabad folyósnak lennie, de hűlés közben még szilárdulni fog. Legalább 3 órát, vagy egy egész éjszakát hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt, remekül lehet szeletelni, porcukorral megszórva kínáljuk.