Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos-mandulás keksz

Narancsos-mandulás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos-mandulás keksz

Narancsos-mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 7 dkg cukor (nálam barna nádcukor)
  • 1 nagy tojás (vagy 2 db S-es)
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, a cukorral, és a szeletelt mandulával. Adjuk hozzá a villával lazán felvert tojást, a reszelt narancshéjat és a felkockázott vajat. Robotgéppel keverjük morzsásra, majd borítsuk deszkára, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk cipóvá.

Formázzuk hengerré, és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 2-3 órára. (akár előző nap elkészíthetjük a tésztát, és pihenhet egy egész éjszakát)

Pihentetés után a tésztahengert vágjuk fel 4-5 mm vastag korongokra, majd sorakoztassuk őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe légkeverésre és kb. 12-13 perc alatt süssük meg a kekszeket.

A sütőlapon hagyjuk kihűlni, mert melegen elég törékenyek.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon omlós, porhanyós és ízletes keksz, akár gasztroajándéknak is tökéletes.

Narancsos-mandulás keksz 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (594 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére