Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos-mandulás keksz

Narancsos-mandulás keksz

Narancsos-mandulás keksz

Narancsos-mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 7 dkg cukor (nálam barna nádcukor)
  • 1 nagy tojás (vagy 2 db S-es)
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, a cukorral, és a szeletelt mandulával. Adjuk hozzá a villával lazán felvert tojást, a reszelt narancshéjat és a felkockázott vajat. Robotgéppel keverjük morzsásra, majd borítsuk deszkára, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és gyors mozdulatokkal gyúrjuk cipóvá.

Formázzuk hengerré, és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 2-3 órára. (akár előző nap elkészíthetjük a tésztát, és pihenhet egy egész éjszakát)

Pihentetés után a tésztahengert vágjuk fel 4-5 mm vastag korongokra, majd sorakoztassuk őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe légkeverésre és kb. 12-13 perc alatt süssük meg a kekszeket.

A sütőlapon hagyjuk kihűlni, mert melegen elég törékenyek.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon omlós, porhanyós és ízletes keksz, akár gasztroajándéknak is tökéletes.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére