Főoldal / Levesek / Sárgadinnye krémleves

Sárgadinnye krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgadinnye krémleves

Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 4-5 ek méz (pl. pitypang méz)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 3-4 db szegfűszeg
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy edénybe tegyük bele a mézet, (én saját készítésű pitypang mézet tettem bele) majd kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (aki édesebben szereti az ízlés szerint cukrot/édesítőt is tehet még hozzá)

Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük le.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Tálalhatunk a  leves mellé fahéjas csigákat:

Egy csomag előnyújtott leveles tésztát csavarjunk ki, majd szórjuk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal. Ezután csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymástól kicsit távolabb a csigákat.
Helyezzük be forró sütőbe, és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (316 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére