Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sonka
  • 2 db csirkemáj
  • 2 szelet rozskenyér 
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszer
  • 1 cs. petrezselyem zöld
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Két darab hagymát a kolozsvári szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat és a sonkát felkockázzuk.

A rozskenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá.

Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a sonkát,pár percet pirítjuk majd levesszük a tűzről. Hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket, a petrezselyem zöldet és egy nyers tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel.

Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére