Főoldal / Főzelékek / Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbab főzelék-Nemzetikonyhától

Zöldbab főzelék II

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga-hüvelyű zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.
Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.

Liszttel, a tejföllel és pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta és akár feltéttel (pl: fasírt), de feltét nélkül is fogyaszthatjuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére