
Elmentem! Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

Hozzávalók:
A kroketthez:
- 3 db közepes méretű burgonya
- 8 dkg sajt (reszelt)
- 5 ek. finomliszt
- 1 db tojás
- 1 tk. só
- petrezselyem ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 15 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
A kisütéséhez:
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A burgonyákat héjastól megfőzzük. Még melegen megpucoljuk és áttörjük.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, és sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Összegyúrjuk. Egy-egy darabot kicsípünk belőle és kb. 5cm hosszú henger alakúra formázzuk.
Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Felhevített olajban kisütjük. (15 db lett ebből a mennyiségből)
Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)
Iluska receptjei (19 Recept)Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra.
Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....