Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

Sajtos burgonyakrokett

Hozzávalók:

A kroketthez:

  • 3 db közepes méretű burgonya
  • 8 dkg sajt (reszelt)
  • 5 ek. finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • petrezselyem ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A kisütéséhez:

  • 3 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Még melegen megpucoljuk és áttörjük.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, és sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Összegyúrjuk. Egy-egy darabot kicsípünk belőle és kb. 5cm hosszú henger alakúra formázzuk.

Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Felhevített olajban kisütjük. (15 db lett ebből a mennyiségből)
Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Iluska receptjei (19 Recept)

Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra. Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére