Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából

Sajtos burgonyakrokett

Hozzávalók:

A kroketthez:

  • 3 db közepes méretű burgonya
  • 8 dkg sajt (reszelt)
  • 5 ek. finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk. só
  • petrezselyem ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A kisütéséhez:

  • 3 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyákat héjastól megfőzzük. Még melegen megpucoljuk és áttörjük.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, és sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Összegyúrjuk. Egy-egy darabot kicsípünk belőle és kb. 5cm hosszú henger alakúra formázzuk.

Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk. Felhevített olajban kisütjük. (15 db lett ebből a mennyiségből)
Sült hús mellé vagy önállóan tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Sajtos burgonyakrokett Iluska konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére