Főoldal / Paleo / Csirkemell őzgerincben és fűszeres tepsis zöldség – paleo

Csirkemell őzgerincben és fűszeres tepsis zöldség – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemell őzgerincben és fűszeres tepsis zöldség – paleo

Csirkemell őzgerincben és fűszeres tepsis zöldség - paleo

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg csirkemell apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 tojás
  • 1 dl kesutejföl vagy kókuszkrém
  • 2 púpozott ek. útifűmaghéj

A tepsis zöldségkörethez:

  • 80 dkg répa szeletelve
  • 1 fej karfiol
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 ek. zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy darabka friss gyömbér
  • 2 ek. római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. kurkuma
  • só. bors
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy serpenyőbe pici kókuszolajat teszünk és pár perc alatt fehéredésig sütjük rajta a húst.

A tojásokat felverjük, ízesítjük, majd hozzákeverjük a kesutejfölt és az útifűmaghéjat is. Ebbe a keverékbe fogatjuk a már kihűlt, elősütött húst. (Szoktam kókuszkrémmel is készíteni, ha jó fokhagymásra készítem a húst, akkor nem érződik rajta a kókusz íz.)

Egy nagy őzgerinc formát vékonyan kikenünk zsírral, keresztben belefektetjük a szalonna szeleteket, kis átfedéssel, úgy, hogy a két oldalon kilógjon a végük. A húsos keveréket beleöntjük a formába, lazán a pulthoz ütögetjük a formát, majd ráhajtjuk a kilógó szalonna végeket.

Ha esetleg túl sok a töltelék és nem fér a formába (velem néha előfordul), lehet muffin tepsibe vagy kis sütőálló formákba önteni és úgy megsütni, persze ezeknek sokkal kevesebb a sütési ideje.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Célszerű egy tepsire helyezve kell sütni, hogy a kifröccsenő zsír ne a sütőbe folyjon. Amikor kész, óvatosan a tepsire borítjuk, levesszük róla a formát és a szalonnát szép pirosra pirítjuk a tetején.

Hagyni kell állni, forrón nem lehet szép szeleteket vágni belőle.

A zöldségeket felaprítjuk, összeforgatjuk a fűszerekkel, a zsírral, és egy tepsire borítjuk. Fél deci vizet öntünk hozzá és fóliával letakarva forró sütőbe tesszük. A fűszereket ízlés és kedv szerint lehet variálni. Amikor már félig puha a zöldség, akkor levesszük róla a fóliát és ropogósra sütjük.

A szépen felszeletelt húst a zöldséges körettel tálaljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére