Főoldal / Tészta ételek / Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából

Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából

Juhtúrós sztrapacska Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt, húsos szalonna (pl: kolozsvári)
  • 1/2 dl olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 30-35 dkg liszt
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, lábaskába szórjuk. Hozzáadjuk az olajat, mérsékelt tűzön pirosra-ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból a pörcöket, és melegen tartjuk.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd finom reszelőn megreszeljük. Hozzáadjuk a tojást, kiskanál sót és annyi lisztet, hogy a galuskánál kissé keményebb tésztát kapjunk. (a liszt mennyisége attól függ, mennyire lédús-vizes a burgonya).

A masszát a sima galuskával megegyező módon, több részletben, forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk, és szelíd forralással annál picit tovább főzzük (6-8 perc). Hiszen a burgonya miatt picit több időre van szüksége.

Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, és hideg vízzel leöblítjük (különben ragacsos lesz), és a felforrósított zsiradékra dobjuk. Melegen tartjuk, amíg az összes galuskát kifőzzük.

Rámorzsoljuk a juhtúrót, óvatosan összekeverjük, átmelegítjük, és tányérba púpozzuk. Tetejére halmozzuk a tejfölt, megszórjuk a szalonnapörccel, és azonnal tálaljuk, mert frissen az igazi. (én mondjuk másnap is nagyon szeretem, akár reggelire is )

Értékeld a receptet

Marcsi (590 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére