Mindenmentes habkarika
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csicseri levet forraljuk be a felére (25g).
Tegyük az édesítőszer felét a robotgép üstjébe, (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá, a por állagú színezéket). Öntsük rá a csicseri levet, forgassuk át, majd a maradék édesítőszert is adjuk hozzá, és kezdjük el kevertetni a habverővel teljes fokozaton. Akkor készült el a hab, amikor habverőn csúcsot képez. ( Nálam ez kb. 10 perc volt.)
A habot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk belőle karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (nekem kereken 13 db lett belőle)
Melegítsük a sütőt elő 100 fokra és tegyük be a tepsit. Kb.25-30 percig érdemes “sütni”.
Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl meg is szilárdul.
Tipp / megjegyzés:
Tej-, tojás-, cukor-, szója-, gluténmentes karácsonyi csemege.
Boldog Karácsonyt!