Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mindenmentes habkarika

Mindenmentes habkarika

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mindenmentes habkarika

Mindenmentes habkarika

Hozzávalók:

  • 20 dkg por alakú eritrit vagy porXukor
  • 50 g csicseriborsó konzerv lé
  • por állagú ételszínezék (opcionális) -én nem használtam
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csicseri levet forraljuk be a felére (25g).
Tegyük az édesítőszer felét a robotgép üstjébe, (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá, a por állagú színezéket). Öntsük rá a csicseri levet, forgassuk át, majd a maradék édesítőszert is adjuk hozzá, és kezdjük el kevertetni a habverővel teljes fokozaton. Akkor készült el a hab, amikor habverőn csúcsot képez. ( Nálam ez kb. 10 perc volt.)

A habot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk belőle karikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire. (nekem kereken 13 db lett belőle)

Melegítsük a sütőt elő 100 fokra és tegyük be a tepsit. Kb.25-30 percig érdemes “sütni”.
Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl meg is szilárdul.

Tipp / megjegyzés:
Tej-, tojás-, cukor-, szója-, gluténmentes karácsonyi csemege.
Boldog Karácsonyt!

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére