Főoldal / Sertés ételek / Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertésborda
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis rozmaring levél
  • őrölt bors
  • méz
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

A zelleres burgonyapüréhez:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 közepes zellergumó
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • csipet szerecsendió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és hirtelen pirosra sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát. Sütés közben hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaring leveleket. Amikor a hús megpirult kiszedjük az olajból és félretesszük.

Az almát megmossuk de nem hámozzuk meg. A közepéből a magházat kivesszük és almakörökre szeleteljük.
Két kanál olajat egy serpenyőben felhevítünk, beletesszük az almakarikákat és két kanál mézzel kicsit megpároljuk.

A hús szeleteket egy hőálló edénybe sorakoztatjuk, majd rátesszük a már párolt mézes almakarikákat és megszórjuk reszelt sajttal.
Fóliával letakarjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A zellert meghámozzuk, a burgonyát megpucoljuk és egyforma darabokra vágva sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük és a többi hozzávalóval simára kikeverjük.

Az almás hússzeleteket a zelleres burgonyapürével kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére