Sonkás tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A főtt sonkát apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgákat, és a fűszereket.Összekeverjük a tésztával, majd óvatosan beforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, beszórjuk morzsával, és beleöntjük a sonkás tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük.
Nagy kockákra felszeljük, és úgy kínáljuk. Ez az igazi sonkás kocka.
Úgy is elkészíthető, hogy a főtt tésztára szórjuk a főtt, apróra vágott sonkát és a fogyasztásnál tejföllel meglocsoljuk.
Tipp / megjegyzés:
Minél több a sonka annál finomabb a tésztánk.