Főoldal / Kelt tészták / Csiga rétes

Csiga rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csiga rétes

Csigarétes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 32 deka liszt
  • 1,5 deci tej
  • 2 deka élesztő
  • 3 deka cukor
  • 5 tojás sárgája
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 15 deka vaj
  • 15 deka cukor
  • 1cs. van cukor

A locsoláshoz:

  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 deci tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a meleg tejjel és cukorral felfuttatom.

Amikor felfutott a többi hozzávalóval tésztát gyúrok belőle, majd fél órát kelesztem.

A kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom.

A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, és a kinyújtott tésztára vékonyan rákenem, majd mint a bejglit feltekertem.

Ujjnyi vékony szeleteket vágok belőle, és zsírral kikent magas falú tepsibe teszem őket egymás mellé.

Fél órát kelesztettem, és 170 fokos sütőbe teszem sülni. Amikor a tészta félig megsült, akkor tejes cukorral jól meglocsolom vagy egyenként lekenem.

Utána még kb 10percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm.

Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad.

Porcukorral meghintve tálalom.

Ebből a mennyiségből 16 darab készült.
Nagyon finom könnyű a tésztája az íze pedig finom vaníliás.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére