Főoldal / Egytálételek / Zöldfűszeres paradicsomos húsgombóc

Zöldfűszeres paradicsomos húsgombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldfűszeres paradicsomos húsgombóc

Zöldfűszeres paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

A paradicsomszószhoz:

  • 1 liter paradicsomlé,vagy vízzel felhígított sűrített paradicsom
  • 1 ág zeller zöld
  • cukor (ízlés szerint)
  • kevés só

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • majoranna
  • oregano (elhagyható)
  • 2 ek. olaj

A rántáshoz:

  • kevés olaj
  • liszt
  • 1 kk. pirospaprika
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük épp annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forr lezárjuk alatta a gázt,és hagyjuk hogy felszívja a vizet.(így lesz félpuha) Félretesszük,hogy kihűljön.

A zöldfűszereket nagyon finomra felvágjuk.
Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, tojással, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.(Só, bors, és az apróra vágott zöldfűszerek)
Gombócokat formázunk belőle, és egy tálcára sorakoztatjuk őket.

Egy lábosban a paradicsomlét a zellerzölddel feltesszük melegedni ízlés szerint cukrot és sót adunk hozzá.
A húsgombócokat a forrásban lévő, de a tűzhelyről félrehúzott paradicsomszószba tesszük.

A tűzhelyre visszatéve alacsony fokozaton addig főzzük, amíg a húsgolyók megpuhulnak.
(Ilyenkor kevergetni nem szabad,ha nagyon muszáj, rázogatni lehet az edényt óvatosan.)

Ha a gombócok elkészültek, kiszedjük őket egy tálba.
(Arról hogy elkészült-e a gombóc a legkönnyebben úgy tudunk meggyőződni,hogy egyet kiveszünk a lábosból és kettévágjuk.)

Rántást készítünk: kevés olajon lisztet pirítunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük a lábosból kivett 1merőkanál paradicsomlével és egészen kicsi vizet is teszünk, hozzá csomómentesre keverjük,majd a lábosba önjük,és pár perc alatt összeforraljuk a többi paradicsomlével.
Visszatesszük bele a húsgombócokat.

Akár így magában is fogyasztható, de tálalhatjuk főtt burgonyával, vagy kenyérrel is.

Zöldfűszeres paradicsomos húsgombóc 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (578 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére