Főoldal / Torták / Diótorta/Torta di noci

Diótorta/Torta di noci

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Diótorta/Torta di noci

Diótorta/Torta di noci

Hozzávalók:

  • 34 dkg darált dió
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját 12 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és citrom héját.

A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd spatulával a diós részhez adjuk. Először csak egy keveset adjunk hozzá, hogy a tészta fellazuljon, majd végül az összes fehérjével egyneművé keverjük.

22 cm-es tortaformába öntjük és 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére