Főoldal / Birka / Marha / Lilahagymás marharostélyos

Lilahagymás marharostélyos

 Lilahagymás marharostélyos

Lilahagymás marharostélyos

Hozzávalók:

  • 70 dkg marharostélyos
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej nagyobb lilahagyma
  • 100 ml paradicsomlé
  • 2 ek. vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • egy csipet egész köménymag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A marhahúst megmossuk és szárazra töröljük. Felszeleteljük és kissé kiklopfoljuk. A zsírt felhevítjük és a húst mindkét oldaláról hirtelen megsütjük. Kiszedjük tálba és a kisült zsiradékban megpirítjuk a lilahagymát.

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük húslével és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet köménymagot, és a paradicsomlét is. Lassan főzzük fedő alatt kb. 50 percet.

Főzés közben egyszer felöntjük forró húslével és végül hozzáadjuk a vörösbort is, hagyjuk az ízeket átjárni és kész is van.

Köretként készíthetünk mellé tarhonyát vagy akár nokedlit is. Ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére