Főoldal / Birka / Marha / Lilahagymás marharostélyos

Lilahagymás marharostélyos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lilahagymás marharostélyos

Lilahagymás marharostélyos

Hozzávalók:

  • 70 dkg marharostélyos
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej nagyobb lilahagyma
  • 100 ml paradicsomlé
  • 2 ek. vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • egy csipet egész köménymag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A marhahúst megmossuk és szárazra töröljük. Felszeleteljük és kissé kiklopfoljuk. A zsírt felhevítjük és a húst mindkét oldaláról hirtelen megsütjük. Kiszedjük tálba és a kisült zsiradékban megpirítjuk a lilahagymát.

Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük húslével és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet köménymagot, és a paradicsomlét is. Lassan főzzük fedő alatt kb. 50 percet.

Főzés közben egyszer felöntjük forró húslével és végül hozzáadjuk a vörösbort is, hagyjuk az ízeket átjárni és kész is van.

Köretként készíthetünk mellé tarhonyát vagy akár nokedlit is. Ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére