Főoldal / Birka / Marha / Marhaburger baconnel, házi buciban

Marhaburger baconnel, házi buciban

 Marhaburger baconnel, házi buciban

Marhaburger baconnel, házi buciban

Hozzávalók:

A zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • szezámmag

A húspogácsához:

  • 80-90 dkg marhahús darálva
  • só, bors

A zsemlébe:

  • 10-12 szelet bacon
  • salátalevelek vegyesen
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • szeletelt sajt

A sütéshez:

  • 1 ek. olaj

A hamburger szószhoz:

  • 6 ek. majonéz
  • 9 ek. ketchup
  • 2 tk. mustár
  • só, bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabba vágjuk a tésztát. (kb. 11-12 dkg/db)

Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek. Amikor a kis gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük. Légiesen könnyű és aranybarna hamburger zsemle a végeredmény.

Elkészítjük a hamburger szószt. A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Betesszük a hűtőbe.

A serpenyőben kevés zsiradékon, magas hőfokon, pirosra sütjük a bacon szeleteket.

A marhahúst sózzuk-borsozzuk majd alaposan összedolgozzuk. 6-8 egyforma méretű gombócot formázunk belőle. (kb 10-12 dkg/gombóc.)
A baconzsíros serpenyőben mindét oldalán megsütjük a kerekre lapogatott húspogácsákat. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.

A zsemléket kettévágjuk és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon kissé megpirítjuk a vágott felüket, majd megkenjük a hamburger szósszal. Ráteszünk egy szelet sajtot, majd a húspogácsát a ráolvadt sajttal a tetején. Paradicsom és lilahagyma szeletek következnek , majd még egy adag hamburgerszósz, a ropogósra sült bacon szeletek, majd saláta zárja a sort.
Rátesszük a tetejét, majd átszúrjuk egy hamburger vagy hústűvel.

Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére