Főoldal / Birka / Marha / Marhaburger baconnel, házi buciban

Marhaburger baconnel, házi buciban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Marhaburger baconnel, házi buciban

Marhaburger baconnel, házi buciban

Hozzávalók:

A zsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt

A kenéshez:

  • 1 tojás
  • A tetejére:
  • szezámmag

A húspogácsához:

  • 80-90 dkg marhahús darálva
  • só, bors

A zsemlébe:

  • 10-12 szelet bacon
  • salátalevelek vegyesen
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • szeletelt sajt

A sütéshez:

  • 1 ek. olaj

A hamburger szószhoz:

  • 6 ek. majonéz
  • 9 ek. ketchup
  • 2 tk. mustár
  • só, bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabba vágjuk a tésztát. (kb. 11-12 dkg/db)

Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek. Amikor a kis gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük. Légiesen könnyű és aranybarna hamburger zsemle a végeredmény.

Elkészítjük a hamburger szószt. A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Betesszük a hűtőbe.

A serpenyőben kevés zsiradékon, magas hőfokon, pirosra sütjük a bacon szeleteket.

A marhahúst sózzuk-borsozzuk majd alaposan összedolgozzuk. 6-8 egyforma méretű gombócot formázunk belőle. (kb 10-12 dkg/gombóc.)
A baconzsíros serpenyőben mindét oldalán megsütjük a kerekre lapogatott húspogácsákat. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.

A zsemléket kettévágjuk és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon kissé megpirítjuk a vágott felüket, majd megkenjük a hamburger szósszal. Ráteszünk egy szelet sajtot, majd a húspogácsát a ráolvadt sajttal a tetején. Paradicsom és lilahagyma szeletek következnek , majd még egy adag hamburgerszósz, a ropogósra sült bacon szeletek, majd saláta zárja a sort.
Rátesszük a tetejét, majd átszúrjuk egy hamburger vagy hústűvel.

Jó étvágyat kívánok!

Marhaburger baconnel, házi buciban 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (679 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére