Mandulás almatorta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, négyfelé vágjuk, majd kivesszük a magházát és vékony szeletekre vágjuk.
Az almát lábasba tesszük, hozzáadunk 5 dkg cukrot, felöntjük vízzel és fahéjjal, citromlével ízesítjük, majd felforraljuk. Pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A puha vajat a maradék cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral,és a krémbe dolgozzuk.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A tészta felét a formába simítjuk, és szétosztjuk rajta az almát.
Ráöntjük a maradék tésztát, elsimítjuk,és rászórjuk a mandulát.
180C-fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük,majd hagyjuk kihűlni.
A tortát megszórjuk a porcukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd habzsákba töltve feldíszítjük vele a torta tetejét.
Citromfű levelekkel, reszelt citromhéjjal vagy akár almaszeletekkel is díszíthetjük a tetejét.
Tipp/Megjegyzés:
A mandula pirítva jobban kiadja az aromáját.
Zsír nélkül,bevonatos serpenyőben folyamatosan kevergetve süssük aranyszínűre, és csak kihűlve tegyük a tésztára.