Modern Eszterházy torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített diós lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral,vaníliás cukorral félig felverjük,majd hozzáadjuk a diót és a habfixálót és készre habosítjuk.
A 3 lapba vágott piskótát a rummal óvatosan meglocsoljuk,majd megkenjük a krémmel a lapokat és összeállítjuk a tortát.
A tortát a maradék diós tejszínnel bevonjuk és díszítjük.