Főoldal / Desszertek / Flamingó szelet

Flamingó szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Flamingó szelet

Flamingó szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg finom liszt
  • 6 ek. porcukor
  • 1,5 ek. zsír
  • 2 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet szóda bikarbóna
  • 150 ml tej
  • 1 késhegynyi cukrász gél festék

A lap lekenéséhez:

  • 4 ek. barack lekvár

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 18 dkg porcukor
  • 1 kk. vanília aroma
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 késhegynyi cukrász gél festék

A díszítéshez:

  • tejszínhab
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A finom lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát, a porcukrot és kevés tej hozzá adásával összegyúrjuk a tésztát. A tejet szükség szerint öntsük hozzá majd végül dolgozzuk bele az ételfestéket is.
A tésztát három részre osztjuk.

A tepsi mérete: 27×37 cm.

Sütőpapíron egyesével kinyújtjuk a tésztát és félretesszük amíg a sütőt előmelegítjük. (Sütésig egymásra halmozzuk a tésztát a papírral, hogy ki ne száradjon.) 180 fokra előmelegített sütőben laponként 7 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad és a lapok törékenyek lesznek.

Amíg a tészta hűl elkészítjük a krémet. Kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingokat a vaníliás cukorral. A többi tejet feltesszük főlni, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.

Vajat a porcukorral kihabosítjuk, és apránként hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot. Végül hozzáadjuk a vanília aromát is.
A kész krémet két részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk 2 órára.

Összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük forró barack lekvárral és majd rákenjük az egyik adag krémet. Rátesszük a második lapot amit szintén megkenünk forró lekvárral és majd a krém másik felét rásimítjuk. Befedjük az utolsó lappal. Lesúlyozva hűtőbe rakjuk éjszakára.

Másnap elkészítjük a mázat. A csokoládét a vajjal és az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Gélfestékkel megszínezzük és a sütemény tetejére simítjuk.

Hűtőbe tesszük mg megdermed, majd szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint tejszínhab rózsákkal is díszíthetjük.

 

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (3 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére