Főoldal / Desszertek / Epres pohárkrém csokoládéval és piskótával

Epres pohárkrém csokoládéval és piskótával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres pohárkrém csokoládéval és piskótával

Epres pohárkrém csokoládéval és piskótával

Hozzávalók:

  • 1 cs. babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 25+10 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 1 tábla olvasztott csoki
  • 1 doboz tejszín hab
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A baba piskótát eltördeljük, megmártjuk a tejben, és az előkészített poharakba rakjuk.

Az epret megtisztítjuk, és félbevágjuk.  Hagyjunk egész epret a díszítéshez. A pohár széleit körbe rakjuk a félbe vágott eper szemekkel.

A 10 dkg epret a cukorral leturmixoljuk, és forrásig felfőzzük. Ha kihűlt, meglocsoljuk vele a piskóta tetejét.

A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és a poharak tetejére nyomunk belőle. A tetejét a maradék eperrel, és vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére