Főoldal / Kelt tészták / Magvas zsemlék

Magvas zsemlék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magvas zsemlék

Magvas zsemlék 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 3dkg friss élesztő vagy 1 evőkanál szárított
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2,7 dl langyos víz
  • 1 tojás
  • ízlés szerint : szezámmag,lenmag,tökmag,napraforgómag,mák
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk,mindent belepakolunk,és kelt tészta programon megkelesztjük.

Kenyérsütő gép nélkül:
A liszthez hozzáadjuk a sót az élesztőt az olívaolajat és a langyos vizet.
Sima tésztává gyúrjuk,és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán a tésztából kisebb bucikat formázunk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól 4-5cm távolságra.
Letakarva újra kelesztjük.

A tojást pici sóval felverjük,és egyenletesen megkenjük vele a zsemlék tetejét,majd magvakkal megszórjuk
200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

A képen látható zsemlék fele finomlisztből fele teljes kiőrlésű búzalisztből készültek.

(teljes kiőrlésű lisztek használata esetén  valamivel több folyadék hozzáadása szükséges)

Magvas zsemlék 4.63/5 (16 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére