Főoldal / Kelt tészták / Magvas zsemlék

Magvas zsemlék

Magvas zsemlék

Magvas zsemlék 2

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 3dkg friss élesztő vagy 1 evőkanál szárított
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2,7 dl langyos víz
  • 1 tojás
  • ízlés szerint : szezámmag,lenmag,tökmag,napraforgómag,mák
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk,mindent belepakolunk,és kelt tészta programon megkelesztjük.

Kenyérsütő gép nélkül:
A liszthez hozzáadjuk a sót az élesztőt az olívaolajat és a langyos vizet.
Sima tésztává gyúrjuk,és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán a tésztából kisebb bucikat formázunk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól 4-5cm távolságra.
Letakarva újra kelesztjük.

A tojást pici sóval felverjük,és egyenletesen megkenjük vele a zsemlék tetejét,majd magvakkal megszórjuk
200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

A képen látható zsemlék fele finomlisztből fele teljes kiőrlésű búzalisztből készültek.

(teljes kiőrlésű lisztek használata esetén  valamivel több folyadék hozzáadása szükséges)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére