Főoldal / Kelt tészták / Hagymás falatkák

Hagymás falatkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás falatkák

Hagymás falatka

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 élesztő (5 dkg)

A töltelékhez:

  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • só-bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral 1-2 dl langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet egy nagy keverőtálba öntjük,hozzáadjuk a felfutott élesztőt,
a 2 tojás sárgáját 10 dkg olvasztott vajat és a sót.
A maradék tejet hozzáadva dagasztjuk.
Mikor egynemű tésztát kapunk meglisztezzük a tetejét és kelni hagyjuk.

A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk kevés olajon üvegesre pároljuk
sózzuk, borsozzuk.

Ha megkelt,egy lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.
Tetszőleges kockákat vagy háromszögeket vágunk belőle és a közepébe halmozuk a párolt hagymából.

Kifliket vagy kis batyukat hajtogatunk belőle.
Sütőbe tesszük és addig sütjük míg elkezd megpirulni a teteje.
Még melegen sós vizzel megkenjük a tetejét.

Hagymás falatkák 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére