Főoldal / Tészta ételek / Lekváros gombóc kicsit másként

Lekváros gombóc kicsit másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros gombóc kicsit másként

Lekváros gombóc kicsit másként

Hozzávalók:

  • 3 közepes burgonya
  • 1 tojás
  • kb. 1/2 kg liszt
  • víz
  • baracklekvár
  • vagdalt mandula szeletek
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen krumplinyomón átnyomjuk.

Egy tálba beleöntjük a lisztet, bele a burgonyát, a tojást, majd összemorzsoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztánk legyen.

Lisztezett deszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, melyeknek a közepébe egy-egy kanálnyi lekvárt teszünk. csücskeiket összefogjuk, és gombócokat formálunk belőle.

Forrásban levő vízbe tesszük őket (egyszerre csak 5-6darabot). Miután a víz tetejére feljönnek, még 5 percig főzzük őket.

a mandulát egy teflon serpenyőben megpirítjuk, és ebbe tesszük bele a megfőtt majd lecsepegtetett gombócokat. Meghempergetjük benne, majd porcukorral megszórva még melegen tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti a mandulát az a hagyományos morzsába, vagy pirított dióba is forgathatja.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére