Főoldal / Sertés ételek / Egyben sült tarja

Egyben sült tarja

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Egyben sült tarja

Egyben sült tarja

Hozzávalók:

  • 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • ½ zeller
  • 1 db alma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 db gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 db chili paprika
  • 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
  • 2 dl vörösbor
  • 3 dl húsleves /kockából is jó/
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst sózzuk, majd bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, és ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát, a babért, a rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, aláöntünk 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb. 2 órát sütjük.

Ha a hús megpuhult/átsült, levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap. A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük.

Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot /. Hozzáadjuk a bort, a húslevest, a mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük, és a hússal tálaljuk.

Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére