Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos puszedli

Narancsos puszedli

Narancsos puszedli

Narancsos puszedli

Hozzávalók:

  • 5 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek. tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1,5 tk. fahéj (őrölt)
  • 1 kk. szegfűszeg (őrölt)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
  • A mázhoz:
  • 1 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. víz
  • pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a mézzel összemelegítjük. (de nem forraljuk fel)
A tojások sárgáját kikeverjük a tejföllel, a porcukorral,és a narancs reszelt héjával, majd a langyosra hűlt mézes keverékhez adjuk.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és a fűszerekkel, majd összekeverjük a nedves hozzávalókkal, és összeállítjuk a tésztát. Ízlés szerint beledolgozhatunk egy kis mazsolát is.
Folpackba csomagolva legalább 30percre a hűtőbe tesszük.

A kihűlt tésztából diónyi golyókat formázunk és ellapítjuk. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 darab diónyi tésztagolyó készül, ami majd szépen megdagad a sütőben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 2-2,5 cm távolságra. 160 fokon kb.10perc alatt készre sütjük. Ne süssük tovább, mert kiszárad, ahogy egy kis színt kap az alja már el is készült.

A máz hozzávalót vízgőz felett kevergetve addig melegítjük, míg kicsit csípi az ujjunkat. Majd levesszük a vízről a még folyós mázat. A sütőből kivett forró puszedliket egy ecset segítségével megkenjük a mázzal, majd száradni hagyjuk.
Nagyon finom, és azonnal puha puszedlik.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére