Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézeskalács croissant szilvalekvárral

Mézeskalács croissant szilvalekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mézeskalács croissant szilvalekvárral

Mézeskalács croissant szilvalekvárral 2

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • Dr. Oetker Mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek méz
  • 1 tk rum vagy rum aroma
  • szilvalekvár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a margarinnal elmorzsáljuk.

Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot vagy rum aromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk.

Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hideg vizet.

Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Egy óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk.

8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket.

Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük.

Ha meghűltek olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.

Tipp / megjegyzés:
A tésztát összeállítást követően egy órára hűtőbe kell tenni.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére