Főoldal / Szárnyas Ételek / Mozzarellás csirkeburger házi húspogácsával

Mozzarellás csirkeburger házi húspogácsával

 Mozzarellás csirkeburger házi húspogácsával

Mozzarellás csirkeburger házi húspogácsával

Hozzávalók:

  • 4 db hamburger zsemle

A hamburgerhúshoz:

  • 60 dkg darált csirkemell filé
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet kenyér (rozs)
  • 1/2 ek. ketchup
  • 1 tk. mustár
  • 1 kk. só
  • 1/2 tk. rózsabors
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 kk. oregánó
  • 1/2 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. borsikafű
  • 6 ek. szőlőmagolaj

A burgerbe:

  • 1 nagy db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 1 db retek
  • saláta
  • 20 dkg mozzarella
  • 4 ek. ketchup
  • 4 ek. mustár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hamburger hús összeállításával kezdünk.
A kenyérszeletet beáztatjuk kevés vízbe a héja nélkül. Kinyomkodás után egy tálba tesszük a darált csirkehússal, a tojással, a ketchuppal, a mustárral, és a fűszerekkel. Jól összegyúrjuk, hogy minden alaposan elkeveredjen.
Nagyobb, lapos, kerek alakú húspogácsákat formázunk, amit kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalán megsütünk.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

A szezámmagos zsömléket salátalevéllel, a húspogácsákkal, a paradicsommal, a retekkel, a mozzarellával, esetleg aki szereti hagymával, csípős paprikával megpakoljuk. Mustárral, és ketchuppal ízesítjük.
Miután beletettünk minden finom zöldséget, máris fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére