Főoldal / Levesek / Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából

Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából

Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából

Frankfurti leves Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 400 g kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 3 db krumpli kockára vágva
  • 3 pár virsli
  • 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
  • 1 kevés só, és bors
  • 1 kevés olaj
  • 200 g tejföl, vagy főzőtejszín
  • 1 kanál liszt a habaráshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.

Ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére