Mézes pöttyös szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A liszteket, a sót, és a sütőport átszitáljuk.
Egy lábosban vízgőz fölött megolvasztjuk a zsírt, a cukrot, és a mézet.Hozzáadjuk a tejben elkevert kakaót és a tojást. Összekeverjük és hozzáadagoljuk a liszthez.
Összegyúrjuk és kidolgozzuk a tésztát és három részre osztjuk. A harmadik tésztából hosszú vesszőket sodrunk, és a tepsibe rakjuk őket. 180 fokon 6-7 perc alatt megsütjük.
A másik két cipót lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a tepsink méretére vágjuk és sütőpapíron külön-külön 180 fokon kb 6 perc alatt megsütjük őket.
Elkészítjük a krémet.
A tejben lekeverjük a pudingokat, a grízt és a vaníliás cukrot. Sűrű pépet főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat porcukorral kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot és végül hozzáadjuk a likőrt is. A krémet 2 részre osztjuk és hűtőbe tesszük.
Összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük forró kivi lekvárral, rátesszük a krém első felét. A krémre rárakjuk a tésztapálcikákat, majd rákenjük a krém másik felét is. Befedjük a második lappal. A tetejére rátesszük a sütőpapírt, majd a vágódeszkát és 3 kg lisztet,hogy jól összeálljon a sütemény. Így helyezzük a hűtőbe éjszakára.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a sütemény tetejére simítjuk. Miután megdermedt, szeleteljük és úgy kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!