Húsos krumpligombóc
Hozzávalók:A töltelékhez:
A gombóchoz:
A szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk majd krumplinyomón áttörjük.
A húsból pörköltet készítünk. Készíthetjük egyből darált húsból, vagy a kész pörköltet daráljuk le.
A pörköltet egy szűrőben lecsepegtetjük. Az a jó ha sok a szaft, amihez hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, egyet forralunk rajta, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
A gombóchoz szükséges anyagokat összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk.A tésztából 8×8 cm-es négyzeteket vágunk. A tészta négyzeteket megtöltjük a húsos töltelékkel és gombóccá formázzuk.
Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz tetejére úsznak.
Azon nyomban forrón a szaftba tesszük.
Nagyon finom és kiadós étel.
Tipp / megjegyzés:
Amikor nagyon sokadika van ebből az ételből, pár éhes embert jól lehet lakatni.
A töltelékhez a húst kész pörköltként is ledarálhatjuk.