Húsos krumpligombóc | Receptkirály.hu
Főoldal / Sertés ételek / Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors, pirospaprika, kömény esetleg Erős Pista

A gombóchoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15-20 dkg liszt
  • 1 egész tojás

A szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • pici liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk majd krumplinyomón áttörjük.

A húsból pörköltet készítünk. Készíthetjük egyből darált húsból, vagy a kész pörköltet daráljuk le.
A pörköltet egy szűrőben lecsepegtetjük. Az a jó ha sok a szaft, amihez hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, egyet forralunk rajta, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

A gombóchoz szükséges anyagokat összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk.A tésztából 8×8 cm-es négyzeteket vágunk. A tészta négyzeteket megtöltjük a húsos töltelékkel és gombóccá formázzuk.

Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz tetejére úsznak.
Azon nyomban forrón a szaftba tesszük.

Nagyon finom és kiadós étel.

Tipp / megjegyzés:
Amikor nagyon sokadika van ebből az ételből, pár éhes embert jól lehet lakatni.
A töltelékhez a húst kész pörköltként is ledarálhatjuk.

Húsos krumpligombóc 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére