Főoldal / Sertés ételek / Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors, pirospaprika, kömény esetleg Erős Pista

A gombóchoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15-20 dkg liszt
  • 1 egész tojás

A szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • pici liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk majd krumplinyomón áttörjük.

A húsból pörköltet készítünk. Készíthetjük egyből darált húsból, vagy a kész pörköltet daráljuk le.
A pörköltet egy szűrőben lecsepegtetjük. Az a jó ha sok a szaft, amihez hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, egyet forralunk rajta, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

A gombóchoz szükséges anyagokat összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk.A tésztából 8×8 cm-es négyzeteket vágunk. A tészta négyzeteket megtöltjük a húsos töltelékkel és gombóccá formázzuk.

Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz tetejére úsznak.
Azon nyomban forrón a szaftba tesszük.

Nagyon finom és kiadós étel.

Tipp / megjegyzés:
Amikor nagyon sokadika van ebből az ételből, pár éhes embert jól lehet lakatni.
A töltelékhez a húst kész pörköltként is ledarálhatjuk.

Húsos krumpligombóc 4.50/5 (2 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére