Szilvás-szedres pite
Hozzávalók:( A bögre 2,5dl-es)
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Egy hőálló piteformát kivajazunk és kilisztezünk. (Ha tortaformát használunk, azt sütőpapírral béleljük ki.)
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral.
A puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a joghurtot majd alaposan elkeverjük.
Végül beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük. A tésztamasszát az előkészített formába simítjuk.
A tetejét kirakjuk a kimagozott szilvával és a szederrel tetszés szerint. A cukrot a fahéjjal elkeverjük és a szilva szeletek tetejét meghintjük vele, majd ízlés szerint egy kevés szeletelt mandulával is meghintjük.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt arany-barnára sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.