Csokis keksztorta
Hozzávalók:
Mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy edényben, közben egy másikban összekeverjük a darált kekszet a kakaóval.
A vajhoz fokozatosan hozzáadjuk a tejet majd a csokit, cukrot, végül az aromát. Ne forraljuk fel, de teljesen olvadjon fel.
Hozzáöntjük a kakaós kekszhez és jól összegyúrjuk.
Egy tortaformába tesszük és kézzel szépen elegyengetjük.
Elkészítjük a mázat: a vajat és a csokit gőz fölött felolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.
Megszórjuk tortadarával és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Használhatunk étcsokit, de ha úgy szeretjük, tejcsokiból is finom.
Készülhet torta formában, de akár szögletes formában, és akkor süteményként szeletelhetjük.