Főoldal / Egytálételek / Almás savanyú káposztás serpenyős csirke

Almás savanyú káposztás serpenyős csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás savanyú káposztás serpenyős csirke

Almás savanyú káposztás serpenyős csirke

Hozzávalók:

  • 2-3 ek. zsír
  • 30 dkg csirkemell filé kockára vágva
  • 20 dkg kolbász 
  • só, fehérbors
  • 1 hagyma szeletekre vágva
  • kb. 0,6 kg savanyú káposzta apróra vágva
  • 2 db alma hámozva, vékonyra szeletelve vagy apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 tk. őrölt köménymag
  • 2-3 db. babérlevél
  • fél narancs leve
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a zsírt. A csirkemellet vágjuk kockákra, keverjük össze kevés sóval és fehér borssal, majd pirítsuk meg a zsíron.

A kolbászt vágjuk karikára, adjuk a csirkéhez és ezt is pirítsuk át. Szedjük ki egy tányérra a csirkét és a kolbászt, majd tegyük félre. A visszamaradt zsíron dinszteljük meg a felszeletelt hagymát, tegyük rá az apróra vágott káposztát és az almát. Szórjuk meg az őrölt köménnyel, adjuk hozzá a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és dinszteljük tovább 10 percig. Közben kevergessük, nehogy leégjen. Öntsünk hozzá kevés vizet és lefedve pároljuk még legalább 20-25 percig, vagy tovább, ha puhábban szeretjük.

Amikor már megpuhult a káposzta és elfőtt a leve, öntsük hozzá a narancs levét, adjuk hozzá a csirkét és a kolbászt, majd  5-10 percig kevergetve pirítsuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, tálaljuk kókusztejföllel.

Jó étvágyat!

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére