Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi sertésszelet Tündi konyhájából

Bakonyi sertésszelet Tündi konyhájából

 Bakonyi sertésszelet Tündi konyhájából

Bakonyi sertésszelet Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • kb. 15 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • kb. 25 dkg gomba (csiperke)
  • piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • sertészsír
  • víz

A körethez:

  • penne tészta
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.
A karajt szeletekre felvágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.
A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Utána a felszeletelt gombát is megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.

Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és, ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb. 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát.

Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. Lisztet a tejföllel kikeverjük, és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd vissza öntjük a szafthoz (behabarjuk).
Vissza tesszük a húst, és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Össze keverjük, majd még egy-két percig főzzük, és már kész is van.

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére