

Túrós alagút
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 felé osztjuk, és kinyújtjuk akkorára, hogy 2 őzgerinc formára elég legyen.
De úgy, hogy az őzgerinc formáról bőven lelógjon, mert a végén majd a töltelékre rá kell hajtani.
A töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével krémmé keverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a túróval összekeverjük.
A krémet az őzgerinc formába öntjük, és a tészta széleivel betakarjuk.
Előmelegített sütőben, 145-150 fokon kb 45 percig sütjük.
A túrós alagút ha kihűlt, csokoládé mázzal leönthetjük, vagy tetszésünk szerint díszíthetjük.
Csokoládémáz nélkül is finom, egyszerűen elkészíthető sütemény.
nagyon finom lehet nekem tetszik és én is majd egyszer meg csinálom én is .:)