Főoldal / Desszertek / Túrós alagút

Túrós alagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós alagút

Túrós alagút  2

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 deka liszt
  • 10 deka Rama margarin
  • 1 deci tej
  • 2 kanál kakaó
  • 1 tojás sárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka porcukor

A töltelékhez:

  • 50 deka túró
  • 15 deka porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 kanál búzadara
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 tojás fehérje
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 felé osztjuk, és kinyújtjuk akkorára, hogy 2 őzgerinc formára elég legyen.

De úgy, hogy az őzgerinc formáról bőven lelógjon, mert a végén majd a töltelékre rá kell hajtani.

A töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével krémmé keverjük.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a túróval összekeverjük.

A krémet az őzgerinc formába öntjük, és a tészta széleivel betakarjuk.

Előmelegített sütőben, 145-150 fokon kb 45 percig sütjük.

A túrós alagút ha kihűlt, csokoládé mázzal leönthetjük, vagy tetszésünk szerint díszíthetjük.

Csokoládémáz nélkül is finom, egyszerűen elkészíthető sütemény.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


egy Hozzászólás

  1. nagyon finom lehet nekem tetszik és én is majd egyszer meg csinálom én is .:)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére