Főoldal / Desszertek / Túrós alagút

Túrós alagút

Túrós alagút

Túrós alagút  2

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 deka liszt
  • 10 deka Rama margarin
  • 1 deci tej
  • 2 kanál kakaó
  • 1 tojás sárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka porcukor

A töltelékhez:

  • 50 deka túró
  • 15 deka porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 kanál búzadara
  • 4 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 tojás fehérje
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 felé osztjuk, és kinyújtjuk akkorára, hogy 2 őzgerinc formára elég legyen.

De úgy, hogy az őzgerinc formáról bőven lelógjon, mert a végén majd a töltelékre rá kell hajtani.

A töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével krémmé keverjük.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a túróval összekeverjük.

A krémet az őzgerinc formába öntjük, és a tészta széleivel betakarjuk.

Előmelegített sütőben, 145-150 fokon kb 45 percig sütjük.

A túrós alagút ha kihűlt, csokoládé mázzal leönthetjük, vagy tetszésünk szerint díszíthetjük.

Csokoládémáz nélkül is finom, egyszerűen elkészíthető sütemény.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére