Főoldal / Kelt tészták / Sonkás sajtos kifli

Sonkás sajtos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás sajtos kifli

Sonkás sajtos kiflik

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 1 cs. margarin
  • 50 deka túró
  • 3 deka élesztő
  • fél deci tej
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 20 deka sonka
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kis tömlős sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:

A 20 deka sonkát vékony csíkokra felvágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és 1 pohár tejfölt. Összekeverjük, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.

A tésztát, kelesztés után 3 egyforma cipóra osztjuk.

A cipókat kör alakúra kinyújtjuk, és 8 egyforma háromszögre vágjuk.

A sonkás sajtkrémmel megkenjük a háromszögeket, majd a vastagabbik felétől elindulva kifliformára feltekerjük.

Egy tojást felverünk, és megkenjük vele a kiflik tetejét. (ettől lesz szép fényes) Szezámmaggal megszórjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben aranyszínűre megsütjük.

A sonkás sajtos kifli kiváló sós vendégváró, vagy finom falat reggelire, tízóraira uzsonnára.

Tipp / megjegyzés:
Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, vagy használhatunk füstölt tarját, párizsit, illetve kolbászt is. A változatoknak csak a fantáziánk és a hűtőnk tartalma szab határt.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére