Főoldal / Torták / Fehércsokis tejszíntorta

Fehércsokis tejszíntorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehércsokis tejszíntorta

Fehércsokis tejszíntorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliacukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek olaj

A tejszínes krémhez:

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 ek étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg Ráma
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl cukrozott habtejszín

Díszítéshez:

  • 20 dkg fehércsokoládé, cukrozott kakaópor, csokireszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

10 tojásból, és a többi piskóta hozzávalóból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, három lapba vágjuk.

A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és hagyjuk kihűlni.

A zselatint vízben feloldjuk, és a langyos pudinghoz keverjük.

A margarint a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.

A krémsajtot és habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele.

A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk , majd a tortát bevonjuk vele.

Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral, és csoki reszelékkel díszítjük.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére